Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Impressum

META-NET je projekt sufinanciran unutar Sedmoga okvirnoga programa Europske komsije putem ugovora T4ME (opći sporazum br. 249119).

Privatnost

Ovo mrežno sjedište koristi Google Analytics, servis za mrežnu analizu tvrtke Google, Inc. (na dalje "Google"). Google Analytics koristi kolačiće, male tekstovne datoteke koje se ostavljaju na vašem računalu ne bi li se mrežnome sjedištu olakšalo praćenje kako ga njegovi korisnici koriste. Obavijesti o vašoj uporabi ovoga mrežnoga sjedišta koje kolačići proizvedu bit će odaslani Googleu i spremljeni na njihovim poslužiteljima u Sjedinjenim Američkim Državama..

U slučaju da je na ovome mrežnom sjedištu uključen postupak anonimizacije, vaša će IP adresa biti skraćena da obuhvati samo podatak o području zemlje-članice Europske Unije ili neke druge strane u ugovoru o Europskom ekonomskom prostoru. Samo će u iznimnim slučajevima čitava IP adresa prvo biti poslana na Googleov poslužitelj u SAD-u, a potom ondje biti skraćena. Ovakav postupak anonimizacije je aktivan na ovome mrežnom sjedištu.

Google će upotrebljavati dotične obavijesti u ime održavatelja ovoga mrežnoga sjedišta za potrebe vrjednovanja vaše uporabe toga mrežnoga sjedišta, sastavljanja izvješća o aktivnostima na tom mrežnom sjedištu za njihove operatore i pružanja ostalih usluga koje se prate aktivnosti na mrežnome sjedištu i njegovu internetsku uporabu.

IP-adrese koje vaš prebirnik odašilje unutar Google Analytics, ne će biti pridružene niti jednome drugome podatku koji Google posjeduje. Možete odbiti uporabu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u svome prebirniku, međutim, molimo vas da uočite kako se zbog toga može dogoditi da ne budete mogli koristiti ovo mrežno sjediše u njegovoj punoj funkcionalnosti. Također možete isključiti praćenje od strane Google Analyticsa (uz posljedice za vaše buduće pristupe raznim mrežim sjedištima) ukoliko preuzmete i instalirate Google Analytics Opt-out Browser Addon za vaš prebirnik sa adrese: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Slijedom rasprave o uporabi alata za mrežnu statistiku, željeli bismo naglasiti kako ovo mrežno sjedište koristi Google Analytics s uključenim proširkom "_anonymizeIp()". Stoga se sve IP-adrese koje se obrađuju u skraćenom obliku što onemogućuje povezivanje podataka o uporabi s konkretnim korisnikom.