Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Over META

META-Circle_small.gif

META, de Multilinguale Europese Technologie Alliantie, brengt onderzoekers, commerciële technologieleveranciers, privé en bedrijfsmatige gebruikers van taaltechnologie, beroepsmatige taalexperts en andere belanghebbenden in de informatiemaatschappij samen. META bereidt een ambitieuze Internationale inspanning voor om TaalTechnologie te bevorderen als een middel om de visie te realiseren van een Europa verenigd in een ééngemaakte digitale markt en informatieruimte.

Er is een georkestreerde, substantiële continentwijde inspanning nodig op het gebied van taaltechnologisch onderzoek en engineering om toepassingen te realiseren die automatische vertaling, beheer van Multilinguale informatie- en kennis, en contentproductie over alle Europese talen heen mogelijk maken. Deze inspanning zal ook de ontwikkeling van intuïtieve taalgebaseerde interfaces voor technologie van huishoudelijke elektronica, machines en voertuigen tot computers en robots verbeteren.

META-NET Lines of Action

TaalTechnologieën zullen communicatie en samenwerking over taken heen mogelijk maken, gebruikers van willekeurig welke taal verzekeren van gelijke toegang tot informatie en kennis (speciaal met betrekking tot de gemeenschappelijke digitale markt), voortbouwen op functionaliteiten van de netwerkinformatietechnologie, en deze bevorderen.

META wordt momenteel opgebouwd door META-NET, a Network of Excellence gewijd aan het bevorderen van de technologische fundamenten van een multilinguale Europese informatiemaatschappij.

.