Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Misiune

META-NET este o rețea de excelență dedicată promovării fundamentelor tehnologice ale societății informaționale europene multilingve. Tehnologiile Limbajului:

  • vor facilita comunicarea și cooperarea între limbi diferite,
  • vor asigura vorbitorilor oricărei limbi acces egal la informații și cunoaștere,
  • se vor baza și vor promova funcționalități ale tehnologiei informației.

Este necesar un efort concentrat, substanțial, la nivelul întregului continent, privind cercetarea din domeniul tehnologiei limbajului, pentru realizarea de aplicații care permit traducerea automată, managementul informației și cunoștințelor multilingve și producerea de conținut în toate limbile europene. Acest efort va intensifica de asemenea dezvoltarea de interfețe intuitive bazate pe limbaj pentru diferite tehnologii, de la electronice de uz casnic, mașinării și vehicule, până la calculatoare și roboți.

În acest scop, META-NET construiește Alința Tehnologică pentru o Europă Multilingvă (Multilingual Europe Technology Alliance - META). Această alianță reunește cercetători, companii care oferă tehnologii comerciale, utilizatori privați sau industriali de tehnologii ale limbajului, lingvişti și alte părți interesate de societatea informațională. META va pregăti efortul ambițios necesar pentru a duce mai departe tehnologiile limbajului ca un mijloc spre realizarea viziunii unei Europe unite ca o singură piață digitală și spațiu informațional.

 

META-NET sprijină aceste scopuri urmărind trei linii de acțiune:

  1. promovarea unei comunități dinamice și influente în jurul unei viziuni comune și a unei agende strategice de cercetare (META-VISION),
  2. crearea unei platforme distribuite cu acces liber pentru partajarea și schimbul de resurse (META-SHARE),
  3. consolidarea legăturilor cu domenii tehnologice adiacente relevante.

 

Descărcați pliantul de promovare META.