Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Вземете участие! Присъединете се!

Как можете да се включите в екипа ни

  • Присъединете се към META – Участието в Mногоезиковата технологична европейска асоциация (MЕТА) е начин да заявите подкрепата си за нашата инициатива, а освен това и път, по който ще получавате най-новата информация за развитията в областта, ще се запознаете и ще контактувате с участниците в сектора за езикови технологии. Присъединяването към META Ви дава възможност да се срещнете и да общувате с експерти и специалисти в изследователския сектор, индустрията и извън тясното поле на многоезиковите технологии, за да помогнете за съхраняване и насърчаване на езиковото разнообразие в Европа. Присъединяването към META е лесно – просто попълнете това онлайн заявление. Присъединяването към META не Ви обвързва с финансови задължения.

  • Конференции и събития – META-NET е много активна в конференциите и събитията в сектора за езикови технологии и в близките сфери.

  • Социални медии – Присъединяването към Facebook и LinkedIn е лесен начин да бъдете своевременно информирани за развитията в META-NET и в общността и да разпространявате информация сред колеги и познати.

  • Информирайте – Ако харесвате това, което правим, моля, помогнете ни, като разпространите информация за работата ни. META е инициатива на общността. Като разпространявате информация, Вие ни помагате да се развиваме като общност. Ако искаме да успеем, трябва да достигнем до по-големи групи от заинтересовани лица – от изследователи, разработчици и други експерти до крайни потребители на многоезиковите технологични идеи на бъдещето. Информирайте приятели, колеги, студенти, администратори и други заинтересовани лица за инициативата ни и поискайте мнението им. Осведомете ги кои сме, какво правим и как могат и те да участват. Ако получи подкрепа от по-широка общност, идеите и целите на МЕТА ще станат достатъчно разпознаваеми, за да изиграе общността ни ключова роля в процеса, по който езиковите технологии ще подкрепят и гарантират многоезиковото бъдеще на Европа.

  • Осведомете се – В рамките на проекта META-NET и в цялата научна общност се случват много неща и напредъкът е интензивен. Осведомявайте се редовно за най-новите развития, като проверявате нашия сайт, блога ни, новините и информацията за нови разработки, приложения и новите дискусионни теми във форумите.

Присъединете се към нашата общност, споделете какво мислите за работата ни и разпространявайте информация. Заедно можем да оформим бъдещето на езиковите технологии и да напредваме към многоезиковото бъдеще на Европа.

Кой е добре дошъл?

META предлага уникална възможност на изследователи, технически специалисти, професионални разработчици и потребители, както и на администратори в областта на езиковите технологии, които разработват, предоставят или използват езикови ресурси и технологии, за да получат информация или да допринесат със своите идеи или да защитят каузите на отделни езици, докато участват в експертни дискусии, работни групи и планови активности, които ще изградят езиковото бъдеще на Европа.


Изследователски и иновационни проекти са поканени да се присъединят към META-СПОДЕЛЯНЕ, за да получат достъп до езиковите ресурси, както и да подпомогнат планирането и тестването на услугите, предлагани от META.


Частните фирми са поканени да споделят своите виждания за необходимите продукти и услуги в областта на езиковите ресурси и технологии, както и да използват META, за да развият печеливши партньорства.


Образователни институции и преподаватели, журналисти и медии, политици, публични институции и организации се насърчават да участват в откритите дискусии за визията и пътя към истински многоезиковото информационно общество.

 

Гласът Ви е важен, също както и езикът, на който се изразявате. Присъединявайки се към META, Вие ще помогнете за оформяне бъдещата езикова ситуация в Европа.