Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Osallistuminen

Kuinka voit osallistua

 • Liity META:an – Liittymällä META:an voit osoittaa tukesi hankkeemme tavoitteille. Lisäksi saat nopeammin tiedon merkittävistä uutisista ja kehitysaskeleista ja kieliteknologian yhteisöä laajemmalti koskevan mielipiteesi hakeminen helpottuu. META-jäsenyyden myötä liityt muiden tutkimuksen ja yritysmaailman asiantuntijoiden ja osakkaiden joukkoon monikielisen kieliteknologian alalla, tavoitteena auttaa muovaamaan alan tulevaisuutta ja samalla säilyttäen ja edistäen Euroopan kielellistä monimuotoisuutta. META:an liittyminen on yksinkertaista, tarvitsee vain täyttää tämä online-lomake (englanniksi). Liittyminen on ilmaista.
 • Konferenssit ja tapaamiset – META-NET on hyvin aktiivinen kieliteknologiayhteisössä ja sen naapurialoilla.

   

 • Sosiaalinen media – Liity meihin Facebookissa ja LinkedInissä pysyäksesi helposti yhteydessä META-NET:iin ja sen yhteisöön sekä levittääksesi sanaa ystävillesi ja kollegoillesi.

   

 • Levitä sanaa – Jos pidät siitä mitä teemme, auta meitä levittämään sanaa. META on yhteisöaloite. Levittämällä sanaa autat sitä kasvamaan ja kehittymään. Menestyäksemme meidän tulee kurkottaa laajalti eri aloille, tutkimus ja kehitys -asiantuntijoista monikielisen teknologian tulevaisuuden visioiden loppukäyttäjiin. Kerro ystävillesi, kollegoillesi, työkavereillesi, opiskelijoillesi, johtokunnallesi tai kelle tahansa, joka saattaisi olla kiinnostunut tai jolla saattaisi olla mielipide, keitä olemme, mitä teemme ja kuinka he voivat osallistua. Laajan ja monipuolisen taustayhteisön turvin META voi saavuttaa vaaditun kriittisen massan vaikuttaakseen siihen miten kieliteknolgia helpottaa monikielisyyttä ja varmistaa sen tulevaisuuden Euroopassa.

   

 • Pysy ajan tasalla – META-NET:issä ja alalla laajemmalti tapahtuu paljon. Pysy ajan tasalla käymällä lukemassa tämän sivuston viimeisimmät blogipäivitykset ja uudet kehitysuutiset ja keskustelut foorumeilla.

Osallistu, jaa mielipiteesi ja levitä sanaa. Yhdessä voimme muovata kieliteknologian tulevaisuutta monikielisessä Euroopassa ja sen puolesta.

Kenen kannattaa osallistua

Tutkijoille, teknologeille, ammattilaisille ja johtajille, jotka kehittävät, tarjoavat tai käyttävät kieliteknologiaa, META tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pysyä ajan tasalla, osallistua ideoimalla tai tukea tiettyjä kieliä, samalla osallistuen asiantuntijakeskusteluihin, työryhmiin ja suunnitellen toimia jotka muokkaavat Euroopan kielellistä tulevaisuutta.

Tutkimus- ja teknologiakehitysprojektit voivat liittymällä META-SHARE-ohjelmaan päästä käsiksi kieliaineistojen ja -teknologioiden joukkoon ja samalla helpottaa META-palvelujen suunnittelua ja vahvistusta.

Kaupalliset yritykset ovat tervetulleita kertomaan näkemyksensä tuotteista ja palveluista, osallistumaan META:n suunnitteluprosesseihin ja hyödyntämään META:a luodakseen edullisia kumppanuussuhteita.

Kouluja ja opettajia, toimittajia ja mediaa, poliitikkoja, julkisia tutkimuslaitoksia ja järjestöjä kannustetaan osallistumaan avoimeen keskusteluun, joka käsittelee aidosti monikielisen yhteiskunnan visiota ja sen saavuttamisen keinoja.

Äänesi on tärkeä, samoin kuin kieli jolla ilmaiset itseäsi. Liittymällä META:an autat muovaamaan Euroopan kielellisen maiseman tulevaisuutta.