Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Sudjelujte! Uključite se!

Kako se možete uključiti?

  • Pridružite se META-i – Pridruživanjem ovome višejezičnom europskom tehnološkom savezu možete iskazati svoju potporu ciljevima naše inicijative. To će nama omogućiti da vam se izravnije obratimo s relevantnim novostima i zatražimo vaše mišljenje o pitanjima koja se tiču šire jezičnotehnološke zajednice. Uključivanjem u META-u pridružit ćete se ostalim stručnjacima i dionicima iz istraživanja, industrije ili šire s područja višejezičnih jezičnih tehnologija te pomoći u oblikovanju budućnosti ovoga područja uz istodobno očuvanje i promicanje naše europske jezične raznolikosti. Pridruživanje META-i je krajnje jednostavno – dovoljno je ispuniti on-line pristupnicu. Uočite kako pristupanje META-i ne uključuje nikakve financijske obveze s vaše strane.
  • Konferencije i zbivanja – META-NET je iznimno aktivan na konferencijama i zbivanjima u jezičnotehnološkoj zajednici i susjednim područjima.
  • Društvene mreže – Pridružite nam se na Facebooku i LinkedInu kako biste na najjednostavniji način ostali u dodiru s META-NET-ovom zajednicom i mogli širiti vijesti o njoj među vašim prijateljima i kolegama.
  • Širite vijesti – Ako vam se sviđa to što radimo, molimo vas, pomognite nam širiti vijesti. META je zajednička inicijativa. Šireći vijesti vi potpomažete rast i širenje ova zajednice. Kako bismo ostali uspješni, moramo dosegnuti do drukčijih zajednica koje bi mogle biti zainteresirane, od istraživača do krajnjih korisnika naših vizionarskih višejezičnih tehnologija budućnosti. Neka vaši prijatelji, kolege, suradnici, studenti i učenici, službenici i bilo tko drugi tko bi mogao biti zainteresiran za to što smo, ili što radimo, znaju kako se mogu uključiti. S velikom i raznolikom zajednicom, koja ju podupire, META može dosegnuti kritičnu masu potrebnu kako bi JT doista omogućile i osigurale opstojnost višejezičnosti u europskoj budućnosti.
  • Ostanite obaviješteni – Mnogo se toga zbiva u META-NET-u i u čitavome području JT-a. Ostanite obaviješteni posjećujući ovo mrežno sjedište za nove dopune u blogovima, nove razvoje situacije ili nove prinose u raspravnim forumima.

Uključite se, pridonesite svojim viđenjem i širite vijesti. Zajedno možemo oblikovati budućnost jezičnih tehnologija u i za višejezičnu Europu.

Tko bi se trebao uključiti?

Istraživačima, tehnolozima, stručnjacima i administratorima, koji razvijaju, isporučuju ili rabe jezične tehnologije, META nudi jedinstvenu prigodu da ostanu u tijeku, pridonose idejama ili se zauzimaju za pojedine jezike kroz sudjelovanje u stručnim raspravama, rad u skupinama i planiranje aktivnosti kojima će se oblikovati jezičnu budućnost Europe.
Istraživački i tehnološki razvojni projekti pozvani su da se pridruže platformi META-SHARE kako bi mogli pristupiti velikome skupu jezičnih resursa i tehnologija uz istodobnu pomoć u planiranju i vrjednovanju META-usluga.
Komercijalne su tvrtke pozvane da pridonesu svojim idejama o novim proizvodima i uslugama, da sudjeluju u procesu planiranja META-e i da se posluže META-om kako bi uspostavili profitabilna partnerstva i omogućili njihov napredak.
Učilišta i nastavnici, novinari i mediji, političari, javne ustanove i organizacije potiču se na sudjelovanje u otvorenim raspravama o viziji i putu prema zbiljski višejezičnom informacijskom društvu.
Vaš je glas bitan, upravo kao i jezik s pomoću kojega izražavate sami sebe. Priključivši se savezu META, pomoći ćete oblikovati budućnost europskoga jezičnoga krajolika.