Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Doe mee! Raak betrokken!

Wat je kan doen om erbij betrokken te raken

    • Neem deel aan META – Deelname aan de Multilinguale Europese Technologie Alliantie stelt je in staat te laten zien dat je de doelen van ons initiatief steunt. Het stelt ons ook in staat je directer te bereiken met relevant nieuws en ontwikkelingen, en om je input te vragen over kwesties die de bredere Taaltechnologie gemeenschap raken. Door je betrokkenheid bij META sluit je je aan bij andere experts en belanghebbenden uit onderzoek, de industrie, en van elders op het gebied van multilinguale TaalTechnologie om te helpen de toekomst van het veld vorm te geven en tegelijkertijd onze linguïstische diversiteit in Europa te bewaren en te bevorderen. Je aansluiten bij META is heel eenvoudig, vul gewoon het online formulier in. We willen erop wijzen dat je aansluiten bij META geen enkele financiële verplichting van jouw kant impliceert.
    • Conferenties en events – META-NET is zeer actief op conferenties en events in de TaalTechnologiegemeenschap en in aangrenzende gebieden.
    • Sociale Media – Sluit je bij ons aan op Facebook en LinkedIn om op eenvoudige manier in contact te blijven met META-NET en de gemeenschap en om de boodschap te verspreiden onder je vrienden en collega’s.
    • Verspreid de boodschap – Als je waardeert wat wij doen, help ons dan door de boodschap te verspreiden. META is een gemeenschapsinitiatief. **Door de boodschap te verspreiden help je deze gemeenschap te vergroten en te verbeteren. Om succesvol te zijn moeten we een verscheiden belangengemeenschap bereiken, van de O&O experts tot de eindgebruikers van onze multilinguale technologische visies op de toekomst. Laat je vrienden, collega’s, medewerkers, studenten, administrators en wie verder ook geïnteresseerd is of een opinie heft weten wie we zijn, wat we doen, en hoe zij er ook bij betrokken kunnen worden. Met een grote en verscheiden gemeenschap achter onze doelen kan META de kritische massa bereiken die nodig is om werkelijk een verschil te maken met betrekking tot hoe TaalTechnologie multilingualiteit mogelijk kan maken en verzekeren in de toekomst van Europa.
    • Blijf up-to-date – Er gebeurt veel in META-NET en in het veld als geheel. Blijf up-to-date door terug te komen naar deze website voor blog updates, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe berichten op de discussieforums.

Kom erbij, deel je opinie en verspreid de boodschap. Samen kunnen we de toekomst van TaalTechnologie in en voor een multilinguaal Europa vormgeven.

Wie  erbij betrokken moeten worden

Aan onderzoekers, technologie-experts, professionals en administratoren die taaltechnologieën ontwikkelen, leveren of gebruiken biedt META een unieke gelegenheid om geïnformeerd te blijven, ideeën bij te dragen of de belangen van specifieke talen te verdedigen door deel te nemen aan expertdiscussies, werkgroepen en planningsactiviteiten die Europa’s taalkundige toekomst zullen vormgeven

Projecten voor onderzoek en technologieontwikkeling worden uitgenodigd zich aan te sluiten bij META-SHARE om toegang te krijgen tot een *sloot van taalbronnen en -technologieën en tegelijkertijd te helpen om de META-services te plannen en te valideren.

Commerciële bedrijven zijn welkom om hun visies voor producten en services bij te dragen, om deel te nemen in META’s planningproces en om META te gebruiken om vruchtbare partnerships uit te bouwen.

Scholen en opleiders, journalisten en de media, politici, publieke instellingen en organisaties worden aangemoedigd deel te nemen in open discussies over de visie op en de weg naar een waarlijk multilinguale informatiemaatschappij.

Jullie stem is belangrijk, net als de taal waar in je jezelf uitdrukt. Door je aan te sluiten bij META help je de toekomst van het Europese linguïstische landschap vorm te geven.