Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Participaţi! Implicaţi-vă!

Ce puteţi face pentru a vă implica

  • Alăturaţi-vă rețelei META - Alăturându-vă Alianței Tehnologice pentru o Europă Multilingvă vă puteți manifesta sprijinul față de scopurile inițiativei noastre. De asemenea, ne ajutați să vă contactăm într-o manieră mai directă în legătură cu noutățile și evoluțiile relevante și să vă solicităm opiniile asupra unor subiecte care afectează întreaga comunitate a Tehnologiei Limbajului. Prin implicarea dumneavoastră în META, vă alăturați altor experți și părți interesate din cercetare și industrie în domeniul Tehnologiei Limbajului, pentru a ajuta la modelarea viitorului acestui domeniu păstrând și promovând în același timp diversitatea lingvistică în Europa. Este foarte ușor să aderați la META, nu trebuie decât să completați formularul online. Aderarea la META nu implică nici un fel de obligație financiară din partea dumneavoastră.
  • Conferinţe şi evenimente - META-NET este foarte activ la conferinţele şi evenimentele din comunitatea Tehnologiei Limbajului şi din domeniile înrudite.
  • Media Socială - Alăturaţi-vă nouă pe Facebook şi LinkedIn pentru o modalitate uşoară de a vă menţine în contact cu META-NET şi cu comunitatea şi de a răspândi mai departe informaţiile către prietenii şi colegii dumneavoastră.
  • Răspândiţi informaţia - Dacă vă place ceea ce facem, ajutaţi-ne să răspândim vestea. Astfel, contribuiţi la dezvoltarea acestei comunităţi. Pentru a avea succes, trebuie să intrăm în contact cu diverse comunităţi interesate, de la experţi din Cercetare şi Dezvoltare la utilizatorii finali ai viziunilor noastre tehnologice multilingve asupra viitorului. Comunicaţi-le prietenilor, colegilor, coechipierilor, studenţilor, administratorilor şi oricui altcuiva care ar putea fi interesat sau ar putea avea o opinie, cine suntem, ce facem şi cum se pot implica la rândul lor. Având o comunitate diversă care să sprijine scopurile, META poate atinge acea masă critică necesară pentru a face cu adevărat o diferenţă în modalitatea prin care Tehnologia Limbajului poate permite şi asigura multilingvismul în viitorul Europei.
  • Rămâneţi în contact - Se întâmplă foarte multe lucruri în META-NET şi în întreg domeniul. Rămâneţi informat verificând acest website pentru actualizări ale blogului, noi dezvoltări şi noi articole în forumurile de discuţii.

Implicaţi-vă, împărtăşiţi-vă opinia şi răspândiţi informaţia. Împreună putem modela viitorul Tehnologiei Limbajului în şi pentru o Europă multilingvă.

Cine ar trebui să se implice

Cercetătorilor, tehnologilor, profesioniştilor şi administratorilor, care dezvoltă, furnizează sau utilizează tehnologii ale limbajului, META le oferă o oportunitate unică de a rămâne informaţi, de a contribui cu idei sau de a pleda în favoarea anumitor limbi, participând la discuţii între experţi, la grupuri de lucru sau activităţi de planificare ce vor modela viitorul lingvistic al Europei.

Proiectele de cercetare și de dezvoltare tehnologică sunt invitate să adere la META-SHARE pentru a accesa o gama variată de tehnologii, ajutând în același timp la planificarea și validarea serviciilor oferite de META.

Firmele comerciale sunt binevenite să contribuie cu viziunile lor asupra produselor și serviciilor, să participe în procesul de planificare din META și să folosească META pentru a stabili și dezvolta parteneriate profitabile.

Școlile și profesorii, jurnaliștii și media, politicienii, instituțiile și organizațiile publice sunt încurajate să participe în discuțiile deschise referitoare la viziune și modalități de a ajunge la o societate informațională cu adevărat multilingvă.

Vocea voastră este importantă, așa cum este și limba în care vă exprimați. Aderând la META, veți ajuta la modelarea viitorului peisajului lingvistic european.