Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Sodelovanje

Izbrani centri odličnosti s področja jezikovnotehnoloških raziskav bodo vključeni v META-NET kot dodatna vozlišča, ki utrjujejo kompetentnost in širijo geografsko in jezikovno pokritost.


Raziskovalcem, tehnologom, poklicnim strokovnjakom in upraviteljem, ki razvijajo, zagotavljajo ali uporabljajo jezikovne tehnologije, META ponuja enkratno priložnost, da s sodelovanjem v strokovnih razpravah, delovnih skupinah in načrtovanih aktivnostih, ki bodo oblikovale jezikovno prihodnost Evrope, ostanejo seznanjeni z dogajanjem, prispevajo ideje ali promovirajo posamezne jezike.


Raziskovalne ter tehnološko-razvojne projekte vabimo, da se pridružijo aktivnosti META-SHARE, ki omogoča dostop do velikega števila jezikovnih virov in tehnologij ter obenem pomagajo načrtovati in ocenjevati META storitve.


Komercialna podjetja vabimo, da prispevajo svojo vizijo glede izdelkov in storitev, sodelujejo pri načrtovalnih procesih projekta in uporabijo META za vzpostavitev in širjenje donosnih partnerskih povezav.


Šole in učitelje, novinarje in medije, politike, javne ustanove in organizacije vabimo k sodelovanju v odprtih debatah o viziji prihodnosti in poteh, kako priti do prave večjezične informacijske družbe.


VAŠ GLAS JE POMEMBEN, prav tako tudi jezik, v katerem se izražate.S pridružitvijo META boste pomagali oblikovati prihodnost evropske jezikovne pokrajine.