Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Учествујте! Укључите се!

Шта можете да учините ако се укључите?

 • Придружите се МЕТИ! – Придруживање Технолошком савезу вишејезичне Европе омогућава вам да искажете подршку циљевима наше иницијативе. То и нама омогућава да вам директно доставимо релеватне новости и резултате резвоја, као и да од вас затражимо податке о питањима која се тичу ширег круга заинтересованих за језичке технологије. Укључивањем у МЕТУ, придружујете се другим стручњацима из науке и привреде са поља вишејезичних језичких технологија и помажете им да му обликују будућност чувајући и промовишући језичку разноврсност Европе. Придруживање МЕТИ је веома јендоставно, треба само попунити онлајн формулар. Молимо вас да обратите пажњу да придруживање МЕТИ не подразумева никакве финансијске обавезе са ваше стране.
 • Конференције и сусрети – МЕТА-НЕТ је веома активан на конференцијама и сусретима са подручја језичких технологија и сродних поља.

   

 • Друштвени медији – Придружите нам се на Фејсбуку и LinkedIn да бисте на једноставан начин били у контакту са МЕТА-НЕТОМ и његовом заједницом и да бисте ширили глас о њему пројатељима и колегама.

   

 • Проширите глас! – Ако вам се допада оно што радимо, молимо вас да нам помогнете да се глас о МЕТИ далеко чује. МЕТА је иницијатива целе заједнице. Ширећи глас о њој, помажете да она расте и напредује. Да бисмо били успешни, потребно је да глас о нама стигне до различитих средина, од истраживача и развојних стручњака до крајњих корисника наше вишејезичне технолошке визије будућности. Учините да ваши пријатељи, колеге, сарадници, студенти, администратори и сви други који би могли бити заинтересовани и имати своје мишљење сазнају ко смо, чиме се бавимо и како би се и они могли укључити. Са великом и разнорсном заједницом која стоји иза наших циљева, МЕТА може да достигне критичну масу која је потребна да би се разумело како језичке технологије могу да омогуће и осигурају вишејезичност у будућој Европи.

   

 • Будите обавештени! – Много тога се дешава у МЕТА-НЕТУ, као и на целом овом подручју. Останите у току са збивањима тако што ћете редовно проверавати новости на блогу и дискусионом форуму ове веб локације.

Укључите се, поделите с нама ваше идеје и проширите глас. Заједно можемо да обликујемо будућност језичких технологија у вишејезичној Европи.

Ко треба да се укључи?

За истраживаче, технологе, стручњаке и администраторе који развијају, обезбеђују или користе језичке технологије, МЕТА нуди јединствену прилику да буду стално информисани, да дају нове идеје и заступају појединачне језике, а да истовремено учествују у експертским дискусијама, радним групама и планирању активности које ће обликовати језичку будућност Европе.

Позивамо истраживачке и развојне пројекте да се придруже МЕТА-РАЗМЕНИ како би имали приступ заједнички прикупљеним језичким ресурсима и технологијама, доприносећи у исто време планирању и валидацији МЕТА услуга.

Предузећа су добродошла како би пружила своје визије производа и услуга,  учествовала у процесу планирања у оквиру МЕТЕ и користила МЕТУ за успостављање корисних партнерстава.

Позивамо школе и наставнике, новинаре и медије, политичаре, јавне установе и организације да учествују у отвореним разговорима о визији истинског вишејезичног информационог друштва и о начину да оно постане стварност.

Ваш глас је важан, баш као и језик на коме се изражавате! Придруживањем МЕТИ помоћи ћете обликовању будућег језичког пејзажа Европе!