Personal tools
A Network of Excellence forging the
Multilingual Europe Technology Alliance

Strateški istraživački plan META-NET-a za višejezičnu Europu 2020.

Sažetak

Preuzmite čitav dokument u PDF-u

Nakon više od dvije godine izradbe, 11. srpnja 2012. objavljena je prva inačica Strateškoga istraživačkoga plana za višejezičnu Europu 2020. (SIP). Ovaj je dokument rezultat rasprava u kojima su sudjelovale stotine stručnjaka iz istraživačkoga sektora i industrije. Osnovna je svrha SIP-a podizanje svijesti o području jezičnih tehnologija u Europi, te privlačenje pozornosti i informiranje političara i donositelja odluka na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, osobito s obzirom na predstojeće europske mogućnosti financiranja kao što su Obzor 2020 (Horizon 2020, H2020) i Povezujuća europska mreža (Connecting Europe Facility, CEF).

TREBAMO VAŠU POMOĆ!

Pozivamo Vas da preuzmete SIP i pomognete nam u sljedećem:

  1. Molim Vas da nas obavijestite zadovoljava li SIP gore navedene potrebe.
  2. Potrebno nam je više citata iz istraživačkoga područja, a osobito od predstavnika industrije! Koje je vaše mišljenje o višejezičnoj Europi i našem SIP-u? Molim Vas, pošaljite nam ga! Podupirete li i podržavate SIP i naše strateške planove? Molimo, obavijestite nas o tome! Iznimno cijenimo sve vrste poruka: kratke i brze, kao i dulje priloge. Uključit ćemo Vaše citate u popis citata na stražnjim koricama SIP-a, u popis citata unutar SIP-a ili u popis na mrežnome sjedištu.
  3. Ukoliko posjedujete zanimljive podatke, uvjerljive brojeve za pojedino tržišno područje koje bi se moglo primjereno prikazati unutra SIP-a i koje bi ojačalo poruku koju želimo prenijeti, molimo vas, pošaljite nam ih!
  4. U šestom poglavlju možete pronaći tri prioritetne istraživačke teme koje predlažemo, ali i prijedlog kako uspostaviti europsku platformu jezičnotehnoloških servisa. Za ovu trenutačnu inačicu SIP-a još nismo odlučili kako bismo nazvali te prioritetne istraživačke teme ili zajedničku europsku jezičnotehnološku platformu. Ako se možete dosjetiti kakvih dobrih i uvjerljivih imena za tu platformu ili te teme, koje bi mogle poslužiti za uspostavljanje njihova međunarodno prepoznatljiva identiteta, molimo vas, pošaljite nam svoje zamisli!
  5. Slobodni ste proslijediti SIP svim zainteresiranim kolegicama i kolegama koji bi mogli pružiti korisne primjedbe i uvide tijekom postupka zgotavljanja dokumenta.

Molimo vas da svoje misli pošaljete na georg.rehm@meta-net.eu do 15. studenoga 2012. Sve će primjedbe biti razmotrene prije konačne inačice Strateškoga istraživačkoga plana čije se izdavanje očekuje krajem studenoga 2012.

Hvala vam najljepša za vašu pomoć i podršku!

Tehnologijsko vijeće META-e

null

Priority Research Themes

Trenutačna inačica

Starije inačice